Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

U bent hier: Home / Wildersproces 4.0

Wildersproces 4.0

by J.L. de Kreek — last modified 19-03-2016 11:45
Opgeslagen onder:

18 maart 2016 is de regiezitting van het vierde proces tegen Wilders onder grote belangstelling van start gegaan. Het eerste Wildersproces was in 2010/2011. In het tweede Wildersproces van 2014 heeft het OM bevestigd dat op grond van rapportages over het niveau van terrorismebedreiging in Nederland mogelijk valt aan te nemen dat de door Wilders uitgedragen standpunten op dit vlak – waar de film FITNA onder valt- de dreiging van terrorisme in Nederland hebben doen toenemen.

Wilders wordt al jaren gezien als prominent persoon die verantwoordelijk is voor het uitlokken van aanslagen op Nederlandse militairen en bondgenoten. Wilders heeft middels misbruik van vrije meningsuiting een bernbom laten afgaan onder het voertuig van misschien wel de beste militair van de NATO en de zoon van de CDS. Met alle gevolgen van dien.

Ook wordt Wilders gezien als verantwoordelijke voor oorlogsmisdaden en terrorisme en genocide in Irak. Misdrijven die hij als politiek ambtsdrager begaat en omdat dit artikel 119 grondwetfeiten zijn nog niet zijn vervolgd door het Openbaar Ministerie. Allemaal context bepalende omstandigheden die aan het oog van de rechtspraak voorbijgaan omdat artikel 119 grondwetfeiten zonder bevel van de Kroon of de Tweede Kamer niet onderzocht mogen worden door forensisch experts van Justitie.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus