Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

U bent hier: Home / Wildersproces 2.0

Wildersproces 2.0

by J.L. de Kreek — last modified 20-01-2015 11:20
Opgeslagen onder:

11 februari 2014 heeft in Amsterdam door de raadsheren van het Gerechtshof de uitspraak plaatsgevonden in het tweede Wildersproces wat zich heeft afgespeeld. Deze zaak handelde om de misdrijven van Geert Wilders tegen de veiligheid van de Staat en bondgenoten, en de verhoogde terreurdreiging. De waarneming is dat Wilders schuld heeft aan het sneuvelen van militairen én de terreurdreiging.

De uitspraak van het Gerechtshof was teleurstellend omdat klager niet ontvankelijk is verklaard. Het Hof was van oordeel dat klager een onvoldoende specifiek persoonlijk belang had om te klagen. Een vreemde conclusie omdat de regel is dat bij misdrijven tegen de veiligheid van de Staat een ieder ontvankelijk is.

Hoe dan ook, het ambtsbericht van het Openbaar Ministerie leverde voldoende materiaal ter voorbereiding op het Wildersproces 3.0. Er zijn twee conclusies van het OM die relevant zijn in verband met Geert Wilders. De ene conclusie is:

Klager onderbouwt zijn stelling met onder meer rapporten van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding.

 De tweede conclusie is:

op grond van rapportages over het niveau van terrorismebedreiging in Nederland valt daarbij mogelijk aan te nemen dat de door Wilders uitgedragen standpunten op dit vlak – waar de film Fitna onder valt- de dreiging van terrorisme in Nederland hebben doen toenemen.

De beslissing van het Gerechtshof Amsterdam van 11 februari 2014 en het ambtsbericht van het OM van 10 juli 2013 zijn online geplaatst zodat iedereen ervan kennis nemen kan.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus